Tips&Tricks

Naša pravila i "tips and tricks" su tu zbog vaše sigurnosti, kao i sigurnosti drugih posjetilaca i našeg osoblja ali i zbog savršenog iskustva gledanja filma. Želimo osigurati da svi prisutni imaju sigurno i ugodno veče. Nepoštivanje ovih i / ili drugih pravila u kinu, može i rezultirat će izbacivanjem iz kina bez povrata novca. Pored ovih savjeta na našoj stranici možete pronaći i često postavljena pitanja u rubrici FAQS.

Gdje parkirati Vaše vozilo kada dođete na Drive-In kino?

Kako bismo pokušali pružiti svakom posjetiocu dobar pogled, podijelili smo parking po veličini automobila. (Imajte na umu, terenska CINEA ekipa i uprava određuju gdje vaše vozilo može parkirati tokom projekcije filma.)

Bijela zona: Sačinjavaju veći dio terena i namijenjeni su crossoverima, SUV-ovima, monovolumenima, kamionima i drugim vozilima slične visine, a također i za manja vozila s teretom ili opremom na krovu. Plava zona: Smješteni u samom zadnjem redu i uz bočne rubove, ovdje može svako parkirati, ali uglavnom su to za vrlo velika vozila (tj. Kombi vozila), kao i za velika vozila s bilo kojim teretom, opremom ili nosačima na krov (tj. SUV sa teretnom školjkom).

Molimo Vas pratite upute CINEA tima gdje i kako paarkirati. Molimo Vas ne napuštajte svoje parking mjesto bez asistencije CINEA tima!


Kako slušati ton filma?

Podesite radio na 94,9 FM
Ova stanica Vam omogućava da film čujete kroz zvučnike automobila i pruža najbolji kvalitet zvuka. Zabrinuti ste zbog ispražnjenja akumulatora u automobilu? Pogledajte sljedeći savjet!


Što jesti i piti tokom filma?

Naša preporuka je da putem naše web stranice, nakon što kupite kartu za film, rezervišete hranu za sebe! Svježa hrana i hladno i osvježavajuće piće će Vas čekati na ulazu! Detalje o ovoj akciji pronađite u sekciji Snacks&Drinks na našem webu. Ako, pak, niste odabrali svoj Snack&Drinks ranije, na lokaciji možete kupiti hranu te bezalkoholno i alkoholno piće i kokice.


Neka vam priručnik za upotrebu automobila bude pri ruci!

Ako za slušanje filma koristite radio, morat ćete znati kako ga držati uključenim dok ne držite farove i ostalu dodatnu opremu u vozilu - za to će vam možda trebati priručnik za automobil. Uz to, svaki automobil ima svoje dugmiće sa svjetlima, alarmnim sustavima, automatskim vratima, unutrašnjim svjetlima itd. Najbolje je imati najtočnije informacije pri ruci za brzo rješavanje problema. Svoje vozilo upalite povremeno, ali ne remetite odvijanje filma. Na kraju, ako Vaše vozilo ostane u kvaru i nemate opciju da to rješite, obratite se CINEA timu na terenu.


Napominjemo da su sljedeće radnje ZABRANJENE:

Na lokaciji: Zabranjena je upotreba bicikla, skejtborda, rolera, skutera itd. Ovo je sigurnosna mjera opreza, jer je područje za vožnju je aktivno parkiralište, a u mraku može biti još opasnije.

Biti na krovu bilo kog vozila je zabranjeno. Ovo je i iz sigurnosnih razloga i osigurava da ne blokirate pogled drugih kupaca iza vas.

Upravljanje vozilom je zabranjeno. Emisije vozila su otrovne za sve oko Vas pa i Vas same.

Kuhanje, roštilj i vatre bilo koje vrste zabranjeni su!

Upotreba automobilskih sirena zabranjena je, kao i uključivanje auto alarma. Imajte na umu kako da razoružate automobil kako bi buka bila što manja.

Nepristojni jezik ili psovke usmjereni prema bilo kojem zaposleniku ili pokrovitelju neće se tolerirati i rezultirat će trenutnim izbacivanjem.

Ulazak na loakciju Drive-In kina bez ulaznice je nezakonit, osim ako drugačije nije naznačeno. Svatko tko se "ušunja" uklonit će se sa svim osobama u vozilu, bez povrata novca ili naknade bilo kojoj osobi. Uprava zadržava pravo, prema vlastitom nahođenju, da dozvoli ponovni ulazak bilo kojoj osobi koja je zatečena da uđe u prostorije bez plaćanja prijema, ili koja učestvuje ili olakšava takav ulazak, nakon plaćanja pune cijene priznanja.


Kupovina karata

Karte možete kupiti on-line na kupikartu.ba ili na prodajnim mjestima kupikaratu.ba u Vašem gradu ili u posebno obilježenim ugostiteljskim objektima. Naš savjet je da karte kupujete on-line i tako smanjimo upotrebu papira i bespotrebno trošenje resursa. Potvrdu o kupovini karte i barkod ćete dobiti na email, dovoljno je da na ulazu pokažete taj email, nema potrebe da printate isti.


Upute za dolazak i parkiranje vozila, kupovina karata

Sa ciljem smanjenja gužvi, te nastojanja da sve projekcije počnu na vrijeme, organiztaor ljubazno moli sve posjetioce da sa svojim vozilima na kino lokaciju dođu najkasnije 45 minuta prije početka. U slučaju da ste kartu kupili on-line ili da istu već possjedujete, prilikom dolaska možete odmah pristupiti na rampu gdje ćete pokazati svoju kartu i dati je na skeniranje. Nakon skeniranja karte pratite instrukcije organizatora i akreditovane osobe koje će Vas uputiti na Vaše parking mjesto ispred kino platna, odakle ćete pratiti projekciju filma. 

Posjetioci koji nemaju kupljenu kartu, istu mogu kupiti na lokaciji ako su dostupne. Prilikom dolaska na lokaciju, vozilo zaustavite u posebno označenoj tracici "Kupovina karata". Vašem vozilu će prići akreditovani član tima OFF-a koji će Vam na licu mjesta izdati kartu, a Vi za istu izvršiti plaćanje. Nakon kupovine karte, pratite organizatore, koji će Vas uputiti na prostor Drive-In kina i Vašeg mjesta za parkiranje vozila.


Uslovi, savjeti i preporuke

OFF će vršiti koordinaciju i protokol parkiranja vozila, tako da veća vozila ne bi zaklanjala pogled manjim vozilima, poštujte instrukcije OFF tima i njihove upute o kretanju unutar Drive-In kina.

Na lokaciji će biti moguće kupiti grickalice, kokice te osvježavajuća pića.

Posjetiocima  nije zabranjeno da u svom vozilu donesu hranu i piće na projekciju filma, ali savjetujemo i preporučujemo da VOZAČI NE KONZUMIRAJU ALKOHOL.

Parking mjesta nisu označena i numerisana. Parkiranje i raspored vozila zavisi isključivo od broja i veličine vozila na lokaciji, a raspored istih vrši organizator.

Posjetiocima preporučujemo da se tokom projekcije ne udaljavaju od svojih vozila, te ako žele da kupe nešto od ponuđenog sačekaju jednog od prodavača koji će konstantno kružiti oko vozila, prije i tokom projekcije.

Po završetku filma, vozila će izlaziti na način na koji to budu regulisali članovima tima Festivala i organizatori u saradnji sa policijom i savjetujemo da se strogo poštuje taj protokol kako bi se izbjegle gužve. 


COVID-19 oprez i preporuke

Dužni ste nositi masku prilikom posjete Snacks&Drinks korneru ili prilikom kretanja van Vašeg vozila.

Dužni ste dezinfikovati Vaše ruke prilikom dolaska do kornera sa pultevima u sklopu kina.

Uvijek morate držati fizičku distancu od minimalno 2 metra.

Automobili ne mogu biti neposredno jedan do drugog, čak iako ste došli zajedno.

Ako imate simptome gripe ili bolesti izazvane virusicom COVID-19 zbog Vaše i naše sigurnosti i dobrobiti svih nas NE DOLAZITE na projeciju filma.

Organizator će vršiti popis svih posjetilaca iz preventivnih razloga.